Nagyalásony-Dabrony-Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség
 
1%

1%

 
Menü
Nagyalásony-Dabrony-Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség
GYÜLEKEZETI HÍREK
Korábbi híreink
Aktuális istentiszteleti rend
 

GYÜLEKEZETI HÍREK

"AKTUÁLIS ISTENTISZTELETI REND ITT":http://www.lutheran.hu/z/honlapok/nagyalasony/5homepage04/2itrend olvasható.

**Ökumenikus imahét alkalmai**

Gyüelkezetünk területén két alkalmat tartottunk az ökumenikus imahét keretén belül. A munkahétnek keretet adott a hétfői és pénteki napon megtartott alkalom.

Nagyalásonyban Bali Tibor külsővati r.k. plébános hirdetett igét, és Kovács Elemér nyárádi ref. lelkipásztor szolgált.

Nemesszalókon pénteken tartottuk meg alkalmunkat a r.k. templomban, ahol Vitéz Pátkai Gyula Sándor ref. lelkipásztor hirdette Isten igéjét és Záborszky Kálmán nemesszalóki plébános, valamint Nagy Zoltán nagyalásonyi ev. lelkész szolgált.

Reményünk, hogy a Krisztushívők egyégéért elmondott imádságaink meghallgatásra találnak!

**Gyermek Biblia Kör**

Sok segítőnek köszönhetően Nagyalásonyban megpróbálkozunk a gyermekek közt végzett szolgálat e módjával is. Ezek az alkalmak mindig az istentisztelet közös ünneplésével kezdődnek. A gyermekek részt vesznek a liturgiában a gyülekezettel együtt. Majd a főének alatt néhány felnőtt segítségével külön vonulnak és közösen tanulnak bibliai történetet, játszanak, feladatokat oldanak meg, barkácsolnak. Reméljük, hogy ezzel minél több gyermekkel ismertetünk meg bibliai történeteket, és szerettetjük meg az istentiszteletet. A "GYBK" alkalmai minden hónap második vasárnapján lesznek, az első február 10-én. Szeretettel várjuk a kisgyermekeket és szüleiket.

**Ifjúsági óévbúcsúztatás**

Nagyalásonyban, 2007. december 31-én óévbúcsúztató ifjúsági alkalmat tartunk. Este fél nyolctól az újév beköszöntéig leszünk együtt a gyülekezeti házban énekkel, imádsággal, játékkal, humorral adva hálát Istennek az elmúlt évért és köszöntve az újat. Szeretettel várunk mindenkit erre az alkalomra!

**Szentelési ünnepi alkalmak gyülekezetünkben**

December 1-én, 14 órakor tartjuk az idei ádventi koszorúkészítés alkalmát. Hagyományosan Nemesszalókon tartjuk az alkalmat.

November 25-e kettős ünnep volt gyülekezetünkben. Ittzés János püspök és Ördög Endre esperes szolgálatával sor került Dabronyban a felújított templom felszentelésére,illetve Nagyalásonyban a felújított gyülekezeti ház szentelésére. A dabronyi szentelésről EZEN AZ OLDALON olvashat.

A nagyalásonyi ünnepről ITT számolunk be.

Learning enterprises

Idén is megszerveztük gyülekezetünkben a Learning Enterprises szervezettel karöltve azt a nyári angoltanulási lehetőséget, amely tavaly volt először elérhető gyülekezetünk területén élő fiatalok számára. Két fiatalembert, Nagyalásonyban Tom Collart, Nemesszalókon pedig Matt Pattersont látjuk most tanárként vendégül. Július 23 és augusztus 10 között lesznek itt és segítenek abban, hoyg a fiatalok jobban elsajátítsák az angol nyelvet.

Hamarosan befejeződik a gyülekezeti ház felújítása **Nagyalásonyban**. Íme egy kép a házról a jobb oldali menüben.

**Biciklitúra 2007**

Biciklitúránkon tizenöten voltunk együtt Nagyalásony, Dabrony, Nemesszalók és Bakonyszombathely gyülekezeteiből. A túráról bővebben ezen az oldalon olvashat a kedves látogató.

**HITTANTÁBOR 2007**

Június 18 és 23 közöt volt a gyülekezeti hittantábor Nagyvelegen. Erről képes beszámolót olvashat a "hittantábor 2007":http://www.lutheran.hu/z/honlapok/nagyalasony/7youth/tabor/tabor2007 oldalon. Képgeléria megtekintéséhez kattintson ide

**Templomfelújítás Dabronyban**

Istennek hála, jól halad a dabronyi templomunk felújítása. Hamarosan kész az új tető, és a beltéri munkák is jó tempóban folynak. Hamarosan képekkel illusztráljuk a felújítást. Térjen vissza oldalunkra!

**Nagyalásonyi** hittanosaink, Biró Annamária, Kupovics Beatrix, Németh Kornél, Nyárs Dávid az Evangélikus Hittanverseny országos fordulóján 2. helyezést értek el. A 11 csapatot felsorakoztató mezőny erős volt, gyülekezetünk csapatát csak a Budavári gyülekezet múlta felül. Ezzel az eddigi legnagyobb sikert érték el a hittanosok. Megyei forduló sikerei után most országos versenyen bizonyították bibliaismeretüket. Reméljük, hogy Szentírás ismerete nemcsak a versenyen, hanem életükön is segíti őket. Köszönjük munkájukat és gyülekezetünk képviseletét.

Dabronyban a középkori templom felújítására - melynek történetéről itt olvashat - két beadott pályázata volt egyházközségünknek. Az egyiket - a gesztor kislődi önkormáyzat miatt - elutasították, azonban a másikon 5 millió Ft támogatást ítéltek meg. Így, Istennek hála, Dabronyban idén is tudjuk folytatni a templomfelújítást. A legnehezebb, és legrosszabb állapotban lévő részt, a tetőt fogjuk felújítani, illetve lecserélni. A beruházás a "Nemzeti Kulturális Alap":http://www.nka.hu és a "Magyarországi Evangélikus Egyház":http://www.lutheran.hu támogatásával valósulhat meg. A pályázati döntés megtekinthető az NKA "következő oldalán":http://www2.nka.hu/OPPortal/portal/cn/DefaultContainerPage/Kezdolap;jsessionid=66D16EC9B47EC0DF691598E69EFBB98D

Idén április 14-én Nagyalásony és Nemesszalók hittanosai vettek részt az Evangélikus Országos Hittanverseny Veszprém megyei fordulóján. Erről szóló beszámolót és az eredményeket a "következő oldalon":http://www.lutheran.hu/z/honlapok/nagyalasony/7youth/verseny07 olvashatják. Megtekinthetik az esemény "képgalériáját":http://www.lutheran.hu/z/honlapok/nagyalasony/7youth/verseny07/verseny07galeria is. A hittanversenyről beszámolt a "Napló c. újság is":http://www.naplo-online.hu/helyi_kiadasok-bakonyalja/20070419_hohittanverseny

A gyülekezet tagjai idén húsvétra is megkapták a gyülekezeti hírlevelet. A vezércikk mellett, melyet itt olvashat az "ünnepi istentiszteleti rend":http://www.lutheran.hu/z/honlapok/nagyalasony/5homepage04/2itrend egy vers és a június 10-én megrendezendő Veszprém Megyei Evangélikus Találkozóra való hívogatás található.

**Nemesszalókon** idén szeretnénk felújítani a templom toronysisakját. Ehhez várjuk a hívek támogatását is.

**Nagyalásonyban** reménység szerint hamarosan befejeződik a gyülekezeti ház felújítása.

*Terveinket reménységként visszük Isten elé imádságunkban. Minden elvégzett munkáért Mindenható Urunknak adunk hálát!*

Amennyiben kérdésük, hozzászólásuk, véleményük van, írják meg nekünk: "e-mail küldése":mailto:nagyalasony@lutheran.hu

Társoldalak
Elérhetőségeink
Támogatás lehetősége
Nagyalásony
Dabrony
Nemesszalók
Gyülekezeti hírlevél
Felügyelők és gondnokok
Gyermek- és ifjúsági munka
Írások, cikkek
Linkek
 
Képek

A gyülekezeti ház 2007-ben
A hittanversenyen szerzett oklevél
A dabronyi templom leemelt toronysisakkal
A felújított oltár Nagyalásonyban
Az eddigi hangvető Nagyalásonyban
A régi-új hangvető Nagyalásonyban
Evangéliumi üzenet mai megszólalásban
 
© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster